Skip to content

Brainstorming Transforma

Brainstorming Transforma

Postby DanielKozak » Tue Feb 10, 2009 5:41 pm

Undeva în prezentarea proiectului se spune că ideea cu bancnotele (Valorile neobservate din mâinile noastre) e doar un prim episod.

Mai sunt și alte lucruri care merită să fie schimbate în bine. Ele vor fi subiectele episoadelor viitoare, pe Transforma.

Vorbim, desigur de transformare prin branding și design, și nu de schimbări politice sau de alt fel.

Prin urmare , vă propun să facem o listă cu subiectele pe care le-ați vedea în viitor pe Transforma.

Eu unul știu că mi-ar placea să am la dispoziție un metrou mai vesel și mai bine semnalizat. Voi?
DanielKozak

Re: Brainstorming Transforma

Postby Musculin » Thu Feb 12, 2009 2:22 am

Mi-ar placea sa treaca prin mainile mele niste valori ca cele imaginate de voi. Din pacate, nu cred ca se va intampla prea curand si nici nu cred ca acesta era scopul vostru.

Totusi, ar fi fain daca design-ul acestor bancnote ar fi utilizat de Posta Romana la imprimarea unor serii de timbre/plicuri, de Romtelecom la desenarea unor noi cartele pentru telefoanele publice, de Metrorex/RATB la cartelele de metrou/abonamente, de diverse banci la cartile de credit, de benzinarii si lanturi de magazine, farmacii etc. la cardurile de fidelitate, de Tarom la cardul Smart Miles sau de fabricantii de mobile phone/iPod/laptop skins, pentru ca folosim toate aceste obiecte aproape la fel de des ca banii fara sa acordam vreo atentie design-ului lor de cele mai multe ori neinspirat si ar putea si ele sa comunice o multime de lucruri despre valorile noastre nationale/culturale.

Mi-ar mai placea ca si indicatoarele din spatiul public de genul "Nu calcati iarba", "Fumatul interzis", "Drum in lucru", "Atentie garaj", "Caine rau", cele care arata directia catre un monument/obiectiv turistic si/sau mobilierul urban (banci, cosuri de gunoi, stalpi de iluminat) sa aiba un design inspirat de street-art, ceea ce ar fi foarte firesc pentru spatiul in care sunt plasate dar si inedit pentru genul asta de marcaje stradale oficiale.

Daca-mi mai vine vreo idee, o sa va mai scriu.
Musculin

Return to Board index

Return to Discutii generale